Rehabiliteringsteam
Alle kommuner har et rehabiliteringsteam, der behandler sager om ressourceforløb, fleksjob, førtidspension og i nogle tilfælde også jobafklaringsforløb. Teamet skal sikre, at alle borgerne får en skræddersyet og tværfaglig indsats på tværs af beskæftigelses-, social-, uddannelses- og sundhedsområdet.
Hvem er i teamet?
Rehabiliteringsteamet består som minimum af en repræsentant fra beskæftigelsesområdet i kommunen samt en sundhedskoordinator, der eksempelvis kan være en læge med speciale i socialmedicin. Derudover kan kommunen beslutte, at der også skal deltage f.eks. en repræsentant fra socialafdelingen.
Du deltager i rehabiliteringsteamets møder
Din sagsbehandler skal inddrage dig i forberedelsen til, at din sag bliver forelagt rehabiliteringsteamet, og I skal forinden have udarbejdet en rehabiliteringsplan sammen.
Hvis du skal have behandlet en sag i rehabiliteringsteamet, deltager du sammen med din sagsbehandler. Du kan også tage en bisidder med.
Rehabiliteringsteamet anbefaler og indstiller til kommunen, hvilken indsats du skal have i dit ressourceforløb og i nogle tilfælde behandler de også sager om jobafklaringsforløb.
Rehabiliteringsteamet anbefaler og indstiller til kommunen, hvis det finder, at du skal tilbydes et fleksjob eller førtidspension.
MEN rehabiliteringsteamet kommer kun med anbefalinger, og det er den ansvarlige kommunale forvaltning, der beslutter, hvad du skal tilbydes.
Den indsats, du skal have som del af dit ressourceforløb eller jobafklaringsforløb, beskrives i rehabiliteringsplanens indsatsdel. Det kan være fysioterapi, virksomhedspraktik, mentor, stresshåndteringskurser med videre.