Spring til indhold

Fakta og gode råd

Fakta og gode råd

Du finder her på siden svar på mange af de spørgsmål, som opstår, når man er inde i et sygdomsforløb.

Samtidig får du nogle råd om, hvad der kan gavne dig i forbindelse med de samtaler og aktiviteter, som du skal deltage i.

Som sygemeldt har man ofte nok i at bekymre sig om selve sygdomsforløbet. Du kan derfor have gavn af at inddrage andre, inden du skal til en samtale, eller når du skal forstå, hvad der står i breve fra læger, myndigheder eller din arbejdsgiver.

Vi anbefaler, at du hurtigst muligt tager kontakt til din fagforening, når du er blevet syg. Der er forskel på hvordan de forskellige fagforeninger kan bistå medlemmer, der er sygemeldt, men du kan altid få gode råd om hvordan du skal forholde dig. Jo hurtigere de er inde i din sag, jo bedre har de mulighed for at hjælpe dig.

Du har altid ret til at have en bisidder med – både til samtalen med din arbejdsgiver og på jobcenteret. Ofte kan din fagforening hjælpe dig, enten ved at være bisidder eller ved at give råd til hvad bisidderen bør være opmærksom på, notere fra mødet og hjælpe dig med.

Det kan også være en god idé at kontakte dit pensionsselskab for at undersøge, hvordan du er dækket i tilfælde af sygdom, og for at høre om de har nogle tilbud til dig.