Spring til indhold

Hvis du er blevet syg fra dit arbejde

Syg: Hvad er min ret og pligt i forhold til min arbejdsgiver, kommune og a-kasse?

Kontant viden om sygeløn og dagpenge, lægeerklæringer samt om samtaler med din arbejdsgiver, kommunen og a-kassen. 

Her får du råd og vejledning, hvis du er blevet syg

Når du er syg i mere end 30 dage, skal din arbejdsgiver fortælle din kommune, at du er syg. Kommunen refunderer sygedagpengene direkte til din arbejdsgiver, som udbetaler løn til dig, hvis du er i job og får løn under sygdom. Det kaldes arbejdsgiverperioden.  

Er du syg i kort tid, og mindre end 30 dage, kan det ske, at din kommune ikke når at kontakte dig.  Kommunen har dog ret til at kontakte dig, men du kan også selv – evt. sammen med din arbejdsgiver – kontakte kommunen, for at høre om de har tilbud, forslag og støtte til dig, som gør at du kan vende tilbage til jobbet hurtigt og på en god måde. 

Hvis du er ledig, kan du læse mere her.

Kommunen skal i samarbejde med dig og din arbejdsplads sikre, at du ikke mister fodfæstet på arbejdsmarkedet, fordi du er syg. Der skal tages en række initiativer for at fastholde dig i job. Initiativerne afhænger af, hvor længe du har været syg, og hvad du fejler.

Husk, at du og dine behov skal være i centrum. Det er derfor vigtigt, at du gør opmærksom på, hvad du kan, har brug for hjælp til nu og på lidt længere sigt.